Advocatenkantoor inschakelen bij echtscheidingen

Waarom zou u een advocatenkantoor in Nijmegen inschakelen bij een echtscheiding? Allereerst is het bij wet verplicht om een advocaat in te schakelen bij een scheiding. U bespreekt met uw advocaat wat de stappen zijn in de echtscheiding en hoe u dit gaat regelen. Om te starten moet u een procedure indienen bij de rechtbank. Wanneer u samen de scheiding aanvraagt is het voldoende om één advocaat in te schakelen. Wanneer er conflicten ontstaan als gevolg van de scheiding, heeft u beiden een advocaat nodig om een verzoekschrift in te dienen.

Waarom een mediator inschakelen?

Wanneer u binnenkort gaat scheiden of met een scheiding bezig bent, kan een mediator u helpen. Een mediator zorgt ervoor dat het proces soepel en goed verloopt. Een mediator zorgt dus voor de juiste begeleiding. Er komt namelijk een hoop kijken bij een scheiding. Zo moeten er afspraken gemaakt worden over de financiën of de verrekening van het vermogen. Daarnaast heeft u misschien wel kinderen en moeten er afspraken gemaakt worden over bezoekregelingen of alimentatie. Wanneer dit eindigt in een vechtscheiding zullen uw kinderen daar onder leiden. Schakel daarom een mediator in Nijmegen in. De redenen op een rij:

  • Beide partijen worden actief betrokken in het zoeken naar oplossingen
  • Een scheiding kan door mediation sneller worden afgerond
  • Mediation is goedkoper dan andere vormen van conflictbemiddeling
  • Mediation is informeel doordat u samen met uw partner onder begeleiding aan tafel zit.
  • Het is toekomstgericht, er wordt niet langer stilgestaan bij het verleden
  • Mediation richt zich op het vinden van de ideale situatie van beide partijen

Hoe werkt een scheiding in Nijmegen?

Hoe werkt scheiden in Nijmegen? Allereerst schakelt u een advocaat in. Indien u dit samen doet, is het mogelijk om het met één advocaat te regelen. Wanneer u dit afzonderlijk doet hebben u en uw partner een advocaat nodig. De advocaat stuurt een verzoek van echtscheiding naar de rechtbank waarna de rechter een uitspraak gaat doen over de scheiding. De uitspraak is een officieel besluit, deze stuurt uw advocaat naar de gemeente. Vervolgens zet de gemeente het besluit om te scheiden wijzigt in de registers van de burgerlijke stand. Wanneer de burgerlijke stand is aangepast bent u volgens de wet officieel gescheiden.

Leave a Comment