Advies huurrecht

In het Nederlandse huurrecht gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om het huren. De wetgeving hiervan is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Partijen kunnen afwijken van het huurrecht zoals omschreven in de wet, maar alleen als zij dit zijn overeengekomen in de huurovereenkomst en afwijking is toegelaten door de wetgever.

Naast bepalingen waarvan je wél mag afwijken, heeft de wetgever om de huurder te beschermen ook een groot aantal bepalingen opgenomen waarvan niet mag worden afgeweken (dwingend recht).

U doet er goed aan om in de volgende gevallen contact op te nemen met Van Sloten juridisch advies om u bij te laten staan op het gebied van huurrecht:

  • U hebt een huurconflict met uw (ver)huurder;
  • U hebt een huurovereenkomst nodig als verhuurder.

Jurist huurrecht

Juist omdat de verplichtingen van zowel huurder als verhuurder zo omvangrijk zijn, is het aan te raden om u bij te laten staan door een jurist. U wilt namelijk niet voor onplezierige verrassingen komen te staan.

Rechtspraak huurrecht

Het huurrecht wordt niet alleen bepaald door de geschreven wet. Eerdere uitspraken van rechters geven namelijk aan hoe de wet moet worden geïnterpreteerd. De rechter geeft hierbij aan hoe een wettelijke bepaling dient te worden toegepast in de praktijk. Het is daarom van groot belang dat recente rechtspraak wordt meegenomen in de procedure, waarvan u verzekerd bent indien Van Sloten juridisch advies u bijstaat.

Procedure huurrecht

De procedure met betrekking tot het huurrecht vindt plaats bij de kantonrechter. Mocht blijken dat er geen buitenrechtelijke oplossing mogelijk is, kunnen wij voor u een procedure aanhangig maken om uw gelijk te vorderen.

Laat ons u helpen

Heeft u een juridisch probleem? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag.