Advies personen- en familierecht

In het personen- en familierecht gaat het om verschillende kwesties, bijvoorbeeld: afstamming, geboorte, huwelijk, echtscheiding, erfrecht en andere zaken in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen. De wetgeving hiervan is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek en maakt onderdeel uit van verdragen.

Vragen over dit recht liggen vaak erg gevoelig. Naast de juridische kant van het verhaal speelt namelijk vooral de menselijke kant. Van Sloten juridisch advies is zich bewust van deze menselijke kant en houdt met gepaste afstand hier oog voor. U kunt op verschillende manieren te maken krijgen met dit recht, bijvoorbeeld wanneer:

  • U hebt een ouderschapsplan nodig;
  • U hebt een samenlevingscontract nodig;
  • U bent van plan het voormalig gezamenlijk huis te verkopen;
  • U wilt uw naam laten wijzigen;
  • U wilt het ouderlijk gezag van uw kind vastleggen;
  • U hebt geen ouderlijk gezag, maar wilt wel omgang met uw kind.

Procedure personen- en familierecht

Mocht blijken dat er geen buitenrechtelijke oplossing mogelijk is, dan kunnen wij u in contact laten komen met een advocaat die een gerechtelijke procedure voor u aanhangig kan maken bij de rechtbank.

Jurist personen- en familierecht

Heeft u juridisch advies nodig op het gebied van personen- en familierecht? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren en geven u bij het eerste (gratis) juridisch advies een inschatting van uw kansen.

Laat ons u helpen

Heeft u een juridisch probleem? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag.