Advies verbintenissenrecht

Het leven bestaat uit verbintenissen. Een verbintenis is namelijk het gevolg van een rechtshandeling of een feitelijke handeling (zoals een onrechtmatige daad). In het verbintenissenrecht zijn regels en wetten vastgelegd over hoe verbintenissen tot stand komen. Indien u een brood bij de bakker koopt of een fiets bij de fietsenwinkel, is er al sprake van een rechtshandeling. Het komt helaas vaak voor dat hier het een en ander mis gaat. Voorbeelden kunnen zijn:

  • U hebt een probleem met een aankoop;
  • U hebt een conflict met een leverancier;
  • Een aankoop heeft u beschadigd bereikt;
  • U merkt op dat uw nieuwe auto een gebrek vertoont;
  • Uw ruit is ingetrapt met een voetbal door uw buurjongen.

Er nog veel meer situaties denkbaar op het gebied van verbintenissenrecht waarin u er goed aan zou doen Van Sloten juridisch advies in te schakelen. Zo kunnen wij u ook helpen om contracten op te stellen waarin afspraken duidelijk zijn geformuleerd. Uiteraard controleren we ook bestaande contracten. Indien partijen het contract niet naleven, kijken we of alsnog de afspraken kunnen worden nagekomen. Daarnaast kunnen wij de benadeelde partij adviseren om zelf de overeengekomen prestatie op te schorten. Soms is het verstandig om de overeenkomst te beëindigen zodat wij eventuele schade kunnen verhalen op de partij die haar afspraken niet nakomt.

Procedure verbintenissenrecht

De procedure met betrekking tot het verbintenissenrecht vindt vooral plaats bij de kantonrechter. Mocht blijken dat er geen buitenrechtelijke oplossing mogelijk is, kunnen wij voor u een procedure aanhangig maken om uw gelijk te vorderen.

Jurist verbintenissenrecht

Heeft u juridisch advies nodig op het gebied van verbintenissenrecht omdat u bijvoorbeeld in een conflict verkeert met uw leverancier? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren en geven u bij het eerste (gratis) juridisch advies een inschatting van uw kansen.

Laat ons u helpen

Heeft u een juridisch probleem? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag.